Stoelmassage

Bij een stoelmassage geniet uw team op een comfortabele massagestoel van een ontspannende en activerende drukpuntmassage ter preventie van werk gerelateerde klachten. De stoelmassage zorgt voor rust in uw lichaam, ontspannen spieren en een betere doorbloeding. De stoelmassage kan worden ingezet ter preventie van werkgerelateerde klachten, verminderen van werkstress , preventie tegen RSI of als beloning voor de medewerkers. 

Hoe werkt ons preventief medisch onderzoek?

Samen met onze specialisten word er bepaald met welk doel het preventief medisch onderzoek ingezet zal gaan worden. In overleg met HR zal er een plan opgesteld worden. Al onze PMO’s beginnen met een uitgebreide vragenlijst over werk, werkdruk, privé en algemene gezondheid. Onze specialisten komen voor de metingen naar de bedrijfslocatie toe, hierdoor blijft het laagdrempelig voor de werknemers. Tijdens het gezondheidsonderzoek worden de uitkomsten van de vragenlijst doorgenomen en ontvangt de werknemers direct de uitslag en advies. Na het gehele onderzoek ontvangt HR een totaal verslag van de resultaten en uitkomsten. Hierin is de gezondheid en vitaliteit van de werknemers zichtbaar, het ziekteverzuim en de werkdruk. Wij kunnen in overleg met HR een plan maken om de resultaten te verbeteren. Alle uitslagen worden volgens de privacy wetgeving verwerkt, dit houd in dat er geen persoonsgegevens zichtbaar zijn in het verslag aan HR.

Ontspannen vitaliteit

BEWUSTWORDING 

Krijg als organisatie inzicht in de totale gezondheid van uw gezondheid. Krijg als medewerker de handvaten om aan de slag te gaan met een gezondere levenstyle. 

 

Voeding vitaliteit

GEZOND & VITAAL

Door ons advies kunnen medewerkers direct aan de slag met hun verbeterpunten om zo goed en energiek te blijven te voelen of dat in de toekomst energierijker te worden. 

Bewegen vitaliteit

STIMULANS

Door ons preventief medisch onderzoek wordt een gehele afdeling/locatie gestimuleerd om met de gezondheid aan de slag te gaan. Medewerkers zullen elkaar stimuleren. 

Imagine This!

Stel je eens voor, je werknemers die na het preventief medisch onderzoek de knop hebben omgezet. Zingend en fluitend naar het werk komen, sommige hebben er al een uur sporten opzitten, andere de sporttas bij voor na het werk. Je hebt de fietsenstalling uit moeten breiden door de massale toename van de fietsende werknemers. Vanmiddag word de snoep automaat weer bijgevuld met proteïne bars en gezonde repen. Voor de echte actieveling is er zelfs een yoga les in de pauze of een bootcamp les met collega’s na de werkdag. Jij bent die toffe peer van een werkgever die de werknemer centraal heeft staan en dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Iedereen is tevreden, de werknemers met de service en jij met het fors gedaalde ziekteverzuim!

Je werknemers zijn jouw resultaat, ze zijn jouw kapitaal. Ze werken 5 dagen per week om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dit gaat gepaard met werkdruk, stress en tegenslagen. Al deze negatieve energie is beter op te vangen als je mentaal en fysiek fit bent, een vitale werknemer kan hier beter mee om gaan.Tijdens een PMO word er gekeken naar deze vitaliteit en gezondheid van de werknemers. Er word met de resultaten een passend plan gemaakt voor het bedrijf en input gevraagd aan de werknemers wat en wanneer de graag sporten. Hierdoor hebben ze inspraak in het plan en is de kans groot dat ze ook mee gaan doen.

Werken aan vitaliteit via een preventief medisch onderzoek

Dat gezondheid en vitaliteit belangrijk is is maar weer bewezen tijdens de Corona crisis. De hardste klappen zijn gevallen bij mensen met longproblematiek, overgewicht en hart en vaatziekten. Dit is ook de grootse risico groep binnen de samenleving en dus ook je bedrijf. Het meeste ziekteverzuim is terug te vinden in deze groep. De combinatie van passief leven, slecht eten, roken en werkdruk zijn de dodelijke cocktail en een hoge kostenpost voor het bedrijf als een werknemer om deze reden uitvalt.

Voorkomen in plaats van genezen 

Helaas kom je vaak pas te laat achter bovenstaande aandoeningen en word je overvallen met een hartstilstand, beroerte of ader vernauwingen. Om dit voor te zijn is een Preventief Medisch Onderzoek aan te raden, tijdens het onderzoek worden de vitale onderdelen gemeten en kan er adequaat opgetreden worden mochten er waardes afwijken. Dit gaat altijd in overleg met huisarts en bedrijfsarts. Mochten je waardes fors afwijken ontkom je vaak niet aan medicatie.

Preventief medisch onderzoek, het medicijn tegen (ziekte)verzuim

Wat wij allemaal al weten is dat bewegen het beste medicijn is tegen al deze aandoeningen, helemaal als je dat bewegen combineert met een gezonde gevarieerde voeding en een ontspannen werksfeer. Vaak is het moeilijk om deze kennis ook in de praktijk te brengen. Een health coach wekelijks op uw bedrijf kan hier aan werken. Er worden tijdens de lunch mini workshops gerealiseerd waar de werknemers heen kunnen. Er word voor-, tijdens- of  na het werk gesport, er is maandelijks een stoel masseur aanwezig voor de nodige ontspanning en een psycholoog geeft korte workshops over omgaan met werkdruk en stress. Dit kan allemaal ingezet worden na het preventief medisch onderzoek, heel doelgericht werken aan de vitaliteit en gezondheid van je werknemers. Want als die allemaal energiek en fit naar kantoor komen doe je dat als werkgever ook.

Tijd voor een kennismaking?

Wilt u wat meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen uw op een gelegen moment terug!

Openingstijden

Achterom 1A in Barendrecht
Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00
Weekend en avonden: op afspraak

We are here

Telefoon:0621516764
Email: info@vitaliteitmedewerker.nl